Powered By Blogger

dimecres, 16 de gener del 2013

LA PATATA
Característiques:
La patata o Solanum tuberosum és un tubercle de la família Solanaceae, una planta herbàcia, vivaç, dicotiledónea, amb un sistema aeri i un altre subterrani que origina els exemplars comestibles. Les característiques d'aquests dos sistemes són:

Aeri. Està format per fulles compostes i nerviüdes, flors preferentment de colors blanc, rosat o violaci, fruits en forma de baia arrodonida verdosa que grogueja amb la maduració i, finalment tiges gruixudes, fortes i angulosos, de tonalitats verd-marró, que en un principi posseeixen una estructura vertical (aconseguint una altura de 0,5-1 metre) però conforme avancen en alçada i edat van perdent la seva potència desenvolupant enganxats a terra.

Subterrani. Arrels fibroses fines i llargues que només s'introdueixen profundament davant sòls tous. Rizomes o tiges subterrànies que produeixen tubercles. Aquests tubercles o patates són els òrgans comestibles de la planta, formats per teixit en què s'acumulen les reserves de midó i del qual neixen les gemmes o ulls. En concret la carn de la patata és suau, lleugera i molt nutritiva, amb una coloració variable que va des blancs a marrons clars, mentre que la seva pell arriba tons groguencs i pot arribar, depenent de la varietat, a rosats o vermellosos.

Morfología de la patata

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada