Powered By Blogger

dimarts, 15 de gener del 2013

Usos de la Patata


La Patata (Solanum tuberosum) 


Patata



 Usos:

1.Utilizació en la alimentació humana

     És la protagonista de diversos plats de la cuina regional de molts països. Aquests tubercles es Guisan, se sancochan, es rosteixen, se salten, es fregeixen. Intervenen en purés, a cremes, a sopes, suflés, croquetes, truites i masses. A més, a partir de la fermentació dels tubercles s'obtenen diverses begudes alcohòliques.

2.Compostos tóxics presents en la patata

   Un compost tòxic present a la patata és la solanina, un glucoalcaloide de sabor amarg. Es considera que la seva producció és una estratègia adaptativa de les plantes com a mecanisme de defensa contra els animals herbívors. La intoxicació per solanina es caracteritza per alteracions gastrointestinals.

3.Usos industrials

   El midó de la patata cada vegada s'utilitza més en la indústria. Exemples de la seva utilització en la manufactura de productes no alimentaris són els materials per a embalatge, la cola d'enganxar...

4.El seu ús com organisme model en investigació

   La patata és una important planta model. Malgrat que altres plantes no cultivades ofereixen certs avantatges per a la investigació, com ara presència de genomes simples, petits i cicle de vida curt, no poden oferir respostes per les preguntes més pertinents des del punt de vista de l'agricultura.

5.Patates genéticament modificades

Els intents per conferir resistències a plagues i malalties a la patata a través de la transgènesi no han estat comercialment reeixits. 
  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada