Powered By Blogger

dimecres, 16 de gener del 2013





                         VARIETATS DE LA PATATA

                   

D'acord amb el color de la pell, es classifiquen en vermelles, grogues o blanques; mentre que si és el de la carn, són grogues o blanques.

Entre les grogues que es cultiven a casa nostra tenim la Kennebec (ho és la patata de Prades, una de les dues denominacions específiques de la Península ibèrica junt amb la patata de Galícia), mentre que la monalisa és una de les més comercialitzades.
Pel que fa a les vermelles, esmentar la desirée, que podem fer servir tant per fregir com per bullir, i la Red Pontiac, de molt bona qualitat per al consum.
Mentre que entre les blanques cal destacar la Patata del Bufet, de la comarca d'Osona, una varietat que sembla que va arribar a Catalunya des de la Bretanya francesa i de la qual se'n celebra un mercat des de fa més de quinze anys al poble d'Orís.
 - PATATA VERMELLA:
    


-PATATA GROGA:
-PATATA BLANCA:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada